Volledig scherm
Bert te Brake, de nieuwe prins van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen. © Theo Kock

Het kan nog wat worden met Prins Bert 3

'S-HEERENBERG - ,,Dat wödt wat”, zijn de heilige woorden van Bert te Brake, de nieuwe prins van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen in 's-Heerenberg. Te Brake werd vrijdagavond in de sporthal (Waskuuptempel) gepresenteerd als de roerganger van de vereniging. Hij mag dan van origine uit Aalten komen, via zijn vrouw Angelique kwam hij in 's-Heerenberg terecht en werd hij fervent carnavalist. 

Te Brake, in het dagelijks leven projectmanager bij Keijsers Interiors, is al een aantal jaren lid van de Raad van 11. Op een avond vol met buuts, dans en livemuziek beleefde hij samen met zijn adjudanten Tonny Heijink en Chris Peters  zijn hoogtepunt op carnavalsgebied. 

Zaterdagmiddag wordt, ook in de sporthal, de nieuwe jeugdprins gepresenteerd. 's Avonds is er voor de volwassenen een reprise van vrijdagavond. Want d’Olde Waskupen kan nou eenmaal niet iedereen op één avond kwijt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers