Het oude gemeentehuis in Didam, waarvan het achterste (nieuwste deel) plaatsmaakt voor een supermarkt. Maar welke?
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude gemeentehuis in Didam, waarvan het achterste (nieuwste deel) plaatsmaakt voor een supermarkt. Maar welke? © theo kock persfotografie

Hoe de Didamse supermarktrel geboren werd (en nog niet ten einde is)

achtergrondDIDAM - De komst van een supermarkt op de plek van het oude gemeentehuis in Didam laat nog wel even op zich wachten. De uitspraak van de Hoge Raad in een zaak tussen Montferland en Didam Have doet veel stof opwaaien. De Gelderlander zet alles op een rij.

7 reacties

 • Mo WW

  2 maanden geleden
  R Lid. Gal spugen na andere is makkelijk nu. Maar er zin maar een paar mensen die op komen voor de burgers in Montferland. Als ik tijdens een raadsvergadering . Raadsleden zie zitten. Die niet eens luisteren maar op hun mobieltjes zitten. Waar jullie ook nog maandelijks voor worden betaald. De gemeente heeft al meerdere fouten gemaakt wat veel geld heeft gekost. En ik hoop dat in maart iedereen gaat stemmen Maar niet op mensen die nu niks uitvoeren. of foute keuze s maken.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Dat broekie van Leeuwen te licht is voor die positie is wel duidelijk. Hij denk dat een beslag alleen stand kan houden indien er een discussie is over "geld". Beter had hij even zijn juridisch adviseur geraadpleegd, dat had hij van de term "conservatoir beslag" gehoord. Dat is dus om tijdens een lopende of geplande rechtszaak te verhinderen dat één van de partijen een besluit onomkeerbaar maakt en dat is exact wat er hier speelt.
 • B. Batsbak

  2 maanden geleden
  Hoog tijd voor een nieuwe raad en college. Oude gemeentehuis voor een te laag bedrag verkocht. Zwembad gesloten en een zwembad in Bergh dat meer dan 4 ton per jaar voor de belastingbetaler kost. Een brede school in Bergh die de hoofdprijs gaat kosten. Duidelijk wordt toch ook wel dat wethouder van Leeuwen te licht is voor zijn post. Zoek een nieuw plan; naawezaw (neem afscheid als wethouder en zoek ander werk.)
 • O.G.M Raad

  2 maanden geleden
  Een WOB verzoek zou hier op z’n plaats zijn om te zien dat de gemeente niets fout heeft gedaan. Er zijn echter altijd partijen die dit vervolgens weer in twijfel trekken… Uiteindelijk kost dit onnodig veel geld en kostbare tijd die ongetwijfeld weer uitgelegd gaat worden als de fout van de gemeente terwijl het wel Helder is wat de oorzaak van deze rel is!
 • Johannes Sennahoj

  2 maanden geleden
  Het moet toch niet veel gekker worden daar in Diem. Hoe lang gaat deze soap nog duren en hoeveel mag het de inwoners van Diem nog kosten, blijkbaar kapitalen. Ik zie een WOB-verzoekje aankomen om openheid en inzicht van zaken te geven. Ben benieuwd naar de kostenraming voor ambtelijke (project)kosten, proces- en advocaatkosten. Er zal wel een bedrag ergens een keer in de Jaarstukken 20.. worden 'opgenomen' waar een overschrijding wordt 'gemotiveerd'. "Een gemeente vs potentiële gegadigden!" :-)

Liemers