Volledig scherm
PREMIUM
Een toiletunit. © RV

Hoe geld voor een gildehuis met toiletunit het dorp verdeelt

BEEK/LOERBEEK - 25.000 euro voor een nieuwe toiletunit bij het gildegebouw. Zonde van het leefbaarheidsgeld dat daar naar toe gaat, oordeelt de Beekse katholieke bond voor ouderen (KBO). Dit is waar de inwoners in meerderheid democratisch voor gekozen hebben, vindt de dorpsraad. De gemeente moet gaan bemiddelen om de neuzen in het dorp weer dezelfde kant op te krijgen.

Het Gildegebouw van het Sint Jansgilde omturnen tot een dorpshuis kreeg eind juni de meeste stemmen bij een avond over de besteding van 25.000 euro leefbaarheidssubsidie voor Beek en Loerbeek. De dorpsraad heeft dit project ingediend bij de gemeente Montferland en die heeft de subsidie toegekend. Het plaatsen van de toiletunit is de eerste fase van de transformatie van het gebouw naar een dorpshuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers