Werkzaamheden in het proefvak. Dit was kort voordat de sneeuw haar intrede deed.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden in het proefvak. Dit was kort voordat de sneeuw haar intrede deed. © theo kock persfotografie

Hoe laat je inwoners meedenken over herinrichting weg? Door proefvak in te richten: ‘Vermijden het onderwerp bomen’

BEEK - Stel, je hebt een straat met heel veel bomen. De ene omwonende vindt die bomen heel mooi, de andere vindt ze maar niets. De weg tussen de bomen is verouderd en vraagt om aanpassingen. Wat je dan doet als gemeente? Je maakt een ‘proefvak’ van een meter of 50 lang en gaat hierin proberen de weg te verbeteren zonder dat er bomen hoeven te sneuvelen. En de buurt, die mag meekijken en meedenken. Zo doen ze het aan de Sint Jansgildestraat in Beek. ,,Dit wordt sowieso een plan van compromissen.”

5 reacties

 • J. Keizer

  2 maanden geleden
  Och chat zijn voorstanders van de kap van deze prachtige bomen toch begaan met hun veiligheid en die van andere voetgangers ... de gemeente wilde ooit een stuk grond van de aangrenzende tuinen kopen en de aanwonenden daar ruim voor vergoeden, zodat een veilig en rollatorproof voetpad gerealiseerd kon worden. Men wilde niet verkopen, want ja, die bladeren ...
 • Enigma Enigma

  2 maanden geleden
  Ron K dat fietspad zal er niet komen vermoed ik, ambtenaren hebben bedacht dat de weg nu 60 is met fietsstroken en dus veilig genoeg op papier, maar er wordt in de praktijk vlot gereden, dus gaan we obstakels inbouwen, waar tussen in nog harder gereden zal worden. Geen theorie maar dit is de praktijk, dus dat fietspad kun je vergeten
 • ron k

  2 maanden geleden
  Waar blijft het vrijliggend fietspad tussen de grens en de dorpsgrens van beek ? Nu we het toch over de veiligheid hebben .
 • W W

  2 maanden geleden
  Ja mooie bomen, echter niet veilig. Veiligheid zou op 1 moeten staan bij gemeente. Begrijp niet dat men daar een discussie over durft te vieren. Mbt veiligheid bestaan geen compromissen.
 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Sommige straatjes moet je gewoon laten zoals ze zijn... gevaarlijke straatjes bestaan zelden, gevaarlijke bestuurders méér dan genoeg ! Net als de Dorpsstraat bij Laag Keppel... laat dit soort mooie straatjes liggen, we hebben al meer dan genoeg van dit soort mooie straatje vernield ! Gewoon lekker 30-40 km/uur rijden en genieten van dit soort weggetjes... die 30 seconde tijdwinst doen het hem ook niet.
 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Liemers