Edith Petersen van De Graafschap Dierenartsen met een van de ontbijtende honden.
Volledig scherm
Edith Petersen van De Graafschap Dierenartsen met een van de ontbijtende honden. © Theo Kock

Hondenontbijt in Didam levert 1000 euro op voor Serious Request

DIDAM/LOIL - Voor 5 euro - maar er mocht natuurlijk ook meer worden gedoneerd - hebben hondenliefhebbers hun ongeveer dertig honden zaterdagmorgen tussen 8.30 en 10 uur laten ontbijten op de locatie van De Graafschap Dierenartsen in Didam. 

De opbrengst van 1.000 euro komt ten goede aan de actie van Serious Request, die onder meer geld inzamelt voor Reanimeren in Nederland. 

,,Het ontbijt kostte 5 euro maar de meeste mensen doneerden meer", zegt Janneke Geurts, woordvoerder van De Graafschap Dierenartsen. ,,Ook de week vooraf deden we al acties zoals nagels knippen. Ook daar kon worden gedoneerd. Totaal heeft dat 500 euro opgeleverd. De Graafschap Dierenartsen heeft dat bedrag verdubbeld tot 1.000 euro.”

Ook heeft De Graafschap Dierenartsen een AED-kit voor reanimeren geschonken. Deze AED-kit komt te hangen bij de vestiging van de dierenartsenketen in Vorden. 

Serious Request trok met de dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vrijdag en zaterdag door de Achterhoek en Liemers. De dj's waren niet bij het hondenontbijt. Wel heeft de NPO tv-opnamen gemaakt. 

Ook werden diverse acties voor Serious Request gehouden in Loil. Dat leverde 1.600 euro op, ook voor Reanimeren in Nederland. Er komt onder meer een AED bij de Daltonbasisschool St. Jozef in Loil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers