Eerder dit jaar werden infraroodpanelen geplaatst in een woning in Doetinchem.
Volledig scherm
Eerder dit jaar werden infraroodpanelen geplaatst in een woning in Doetinchem. © theo kock persfotografie

Huizen verwarmd met infrarood in ’s Heerenberg: ‘werkt formidabel’

‘S-HEERENBERG - De eerste gasloze huizen, zonder warmtepomp of aansluiting op het warmtenet, worden begin volgend jaar opgeleverd in ’s-Heerenberg. De vijf woningen zijn voorzien van infraroodpanelen en daarmee ‘all-electric’-huizen.

12 reacties

 • Pjotre

  2 maanden geleden
  Als je huis heel goed geïsoleerd is  zou het kunnen werken mits je zelf de opgewekte stroom kunt opslaan. Salderen wordt door onze onbetrouwbare minister Wiebes afgebouwd en de verwarming aan doen op alleen zonnige dagen is geen optie.
 • wimpie

  2 maanden geleden
  En die zonnepanelen werken dag en nacht?
 • wimpie

  2 maanden geleden
  "Huizen verwarmd met infrarood: Werkt formidabel".Hier spreekt kennelijk een waarzegger/helderziende, want de huizen moeten nog opgeleverd worden en de meeste huizen zijn nog niet eens verkocht.Tot op heden blijken al dat soort alternatieven in de praktijk enorm tegen te vallen.Of men zit in de kou, of men betaalt zich scheel aan energiekosten.Sucses met de verkoop!
 • Titus

  2 maanden geleden
  Flauwe opmerking!  Als ik geld had en kon kopen, en genoeg keuze zou hebben, ging ik daar ook naartoe. Kom ik m,n leven nog met normale energie uitkomen. Wel zo fijn, duurzaam is leuk, maar niet voor als je huurt. Heb je niks te zeggen hoe dat ingevuld wordt en dan kou lijden!  Regent al klachten over warmtepompen, bijvoorbeeld, !
 • Janzondernaam

  2 maanden geleden
  Ach, een economisch vluchteling met een nietszeggende bijdrage aan het debat. Dank voor uw bijdrage en succes in Duitsland.
 1. Met de aanhanger naar het aanbiedstation? Neem maar een goedgevulde portemonnee mee
  PREMIUM

  Met de aanhanger naar het aanbiedsta­ti­on? Neem maar een goedgevul­de portemon­nee mee

  ’s-HEERENBERG/ ZEVENAAR - Met open mond stond Mark Mooren vorige week bij de milieustraat in Zevenaar. Zes vuilniszakken met huishoudelijk afval leverde de Didammer in. Of hij daar even 24 euro voor wilde aftikken. Mooren wist niet wat wij hoorde, maar betaalde zonder te mokken. ,,Eén keer vergeten de container aan de weg te zetten komt mij zo wel heel duur te staan.” En het wrange is: was hij een paar dagen eerder geweest, dan had hij veel minder hoeven te betalen.
 1. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

 2. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

Liemers