Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Hulpverlener misbruikt ernstig gehandicapte jongen: ‘Ziekmakend, kotsmisselijk en walgelijk, dat is het’

Een 20-jarige hulpverlener was net begonnen aan zijn baan in een zorginstelling toen hij zich - tijdens het verschonen - meermaals vergreep aan een zwaar gehandicapte jongen. Het slachtoffer was toen 19 jaar, maar functioneert op het niveau van een kind van 1,5.

7 reacties

 • C.Vriezen

  6 dagen geleden
  Goed dat hij zelf opgebiecht heeft! Deze jongen heeft hulp nodig, zeer ernstig wat er gebeurd is. Een gevangenisstraf lijkt mij niet op zijn plaats in dit geval.
 • Gert Van den Heuvel

  6 dagen geleden
  Hoezo respect en moedig voor die jongen, gewoon walgelijk voor woorden en straffen die hap!
 • Jack Hendriks

  6 dagen geleden
  Deze jongeman is zelf naar buiten gekomen met zijn verhaal, dat is opzich al heel opmerkelijk en moedig. Hij is bijzinnen gekomen en snap dat hij iets ergst heeft gedaan dat niet door de beugel kan. Een celstraf daar wordt hij niet beter van, wel van behandelen en zorgen dat hij het onder controle krijgt. Niet meer met kwetsbare mensen laten werken, maar wel een tweede kans geven. VOG voor een aantal jaren opschorten. Tenslotte heeft hij meerdere keren zijn excuus aangeboden.
 • Hendrik Horden

  7 dagen geleden
  Het feit dat verdachte kennelijk soms suïcidale gedachten heeft, lijkt me bepaald geen sterke rechtsgrond om hem uit de gevangenis te houden gezien het ernstige feit waarvan hij wordt verdacht. Lijkt me eerder op een strategie van zijn advocaat om deze misbruiker te pogen weg te houden uit een gevangenis waar zulke delictplegers onderaan de hiërarchie staan en kunnen worden blootgesteld aan acties door mede-gedetineerden. Laten we hopen dat er recht wordt gedaan middels een krachtig vonnis.
 • jenny tel

  7 dagen geleden
  Zelf moeder van een gehandicapte dochter, en de zorginstelling is vlakbij. Wat enorm heftig! Ondanks alles toch respect voor deze jongen voor zijn besluit dit zelf op te biechten. En ook begrijpelijk dat hij met suïcidale gedachten worstelt. Ik hoop dat het hem lukt zijn leven om te draaien en hij de juiste hulp gaat krijgen. Voor de ouders en de het slachtoffer ontzettend veel sterkte gewenst en ik hoop dat ook zij de nodige zorg gaan krijgen, want dat is zeker net zo hard nodig.