Boswachters Pieter van Helden en Lillianfleur Rothuizen-Van Helden spreken een paar mountainbikers aan in het Bergherbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachters Pieter van Helden en Lillianfleur Rothuizen-Van Helden spreken een paar mountainbikers aan in het Bergherbos. © Jan Ruland van den Brink

In het bos is het drukker dan ooit, zien boswachters: ‘Maar we willen geen politieagentje spelen’

ZEDDAM - Met z’n tweeën houden ze op de fiets- en wandelpaden in de Montferlandse bossen een oogje in het zeil. Op pad met boswachterskoppel Pieter en Lillianfleur.

7 reacties

 • Gekke Gerritje en zn.

  1 maand geleden
  Jammer dat jullie mijn kritiek op jullie kromme opiniejournalistiek niet willen plaatsen. Lijkt mij dat ik hier tóch een punt heb, wat niet gedeeld mag worden.
 • Bij

  1 maand geleden
  Een hondje dat niet is aangelijnd kan op wild jagen dat gestresseerd raakt en tot onnodig leed leiden .Zij "wonen" daar en wij zijn " op bezoek". Of mag de hond bij een ander daar ook door het huis rennen, op de bank zitten, planten uitgraven en het eten van de anderen weghalen van de bordjes?? Haha
 • Gekke Gerritje en zn.

  1 maand geleden
  Beste Gelderlander, zijn jullie, met de regelmaat waarin jullie schrijven over de 'mistanden' in de bossen, soms natuurbeheer en natuurbescherming in eigen persoon. Vorig jaar verdedigde de journalisten Jesse en Maarten van DG nog hun gedrag van het naar beneden suizen op de kerklaan in Rozendaal waar een duidelijk bord met max 30 km/u (voor álle weggebruikers) geldt. Het kón nog harder. Als ik deze twee onderwerpen tegen elkaar afzet is het leven van een mens minder waard dan dat van een dier.
 • null null

  1 maand geleden
  Dus hufterigheid moet maar doodgezwegen worden? Dan vrees ik dat de natuur het onderspit delft. Het lijkt nu al vaak op een pretpark. Ik pleit voor pasjes met foto die ingetrokken kunnen worden bij wangedrag. In het bos ben je in de habitat van planten en dieren, waar de mens te gast mag zijn. Hulde voor deze boswachters.
 • D.Oetinchem

  1 maand geleden
  Wat een gezeur, bos is groot genoeg. Geven en nemen, dan is er niets aan de hand.
 1. Hartje Didam krijgt ‘bedriegertjes’: nat pak voor de kleintjes

  Hartje Didam krijgt ‘bedrieger­tjes’: nat pak voor de kleintjes

  DIDAM - Als de omstandigheden het toelaten, wordt er over anderhalve week gestart met de facelift voor het centrum van Didam. Het Lieve Vrouweplein, de Wilhelminastraat, Raadhuisstraat en Onder de Toren worden gefaseerd opgebroken en voorzien van een nieuwe inrichting en bestrating. De eerste klus behelst de aanleg van een nieuw hemelwaterriool onder het Lieve Vrouweplein én een tijdelijke weg, zodat Didam goed bereikbaar blijft.
 1. OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar
  Play

  OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar

 2. Gedoe bij Herstel-NL: 'Het werd een activistische beweging'
  Play

  Gedoe bij Her­stel-NL: 'Het werd een activisti­sche beweging'

Liemers