Volledig scherm
De kluis bij vishandel Wennekes na de inbraak in het pand. De kluis is met slijptollen opengemaakt. © DG

Inbrekers slijpen gat in dak én etagevloer om bij kluis te komen van vishandel 's-Heerenberg

UPDATE’s-HEERENBERG - Een grote ravage, een gat in het dak, een gat in de etagevloer en een vernielde kluis. Maar merkwaardig genoeg is er bij een brute inbraak afgelopen weekeinde bij vishandel Wennekes aan de Weteringstraat in ’s-Heerenberg niets buit gemaakt.

Hans Wennekes toont zich maandag verbaasd. Met zoveel geweld grote schade aanrichten en dan helemaal niets meenemen. De bedrijfsleider van het visverwerkingsbedrijf heeft er gemengde gevoelens bij.

,,Die schade is erg vervelend. Ik had liever gehad dat ze bij wijze van spreken een bedrijfsauto hadden meegenomen dan dat we deze schade hadden gehad. Want je hebt er zo veel werk mee. We gaan nu alles opruimen en zo snel mogelijk alles herstellen. Het dak moet dicht. Dinsdag zijn we weer gewoon geopend.”

Opdracht geannuleerd

Quote

Het is ook wel duidelijk dat ze niet voor een kilo paling hier waren

Hans Wennekes

De winkel van vishandel Wennekes, die op het industrieterrein ‘t Goor-de Immenhorst is gevestigd, is op maandag niet geopend voor klanten. Normaal gesproken wordt er wel gewerkt bij de visverwerking. 

,,We zouden vandaag voor een grote Duitse horecaklant de productie doen. Dat hebben we moeten annuleren, onze medewerkers kunnen hier nu niet terecht.’’

De inbraak werd vanochtend ontdekt door een medewerker die een brandlucht (waarschijnlijk veroorzaakt door de gebruikte slijptollen) rook en de ravage aantrof. De inbrekers hebben een gat gemaakt in het platte dak en zich zo toegang verschaft in het bedrijf. 

Op de verdiepingsvloer is een tweede gat gemaakt. De trap vlak naast het gat is niet benut.

Sensoren

,,Omdat ze misschien sensoren vermoedden”, denkt Wennekes. ,,Op de begane grond zijn ze in het kantoor bij de productieruimte gekomen en hebben hebben daar de kluis met een slijptol geforceerd. In de kluis lagen de sleutels van onze auto’s, verder niets.’’

,,De inbrekers hebben niets meegenomen, geen sleutels, geen computers, niet de printer waar ze bovenop hebben gestaan. Helemaal niets. Het is ook wel duidelijk dat ze niet voor een kilo paling hier waren.’’

Vishandel Wennekes is niet eerder het slachtoffer van een inbraak geweest. ,,We hebben de zaak hier ook goed beveiligd. Rolluiken, bouwlampen en een alarminstallatie. Ik zou niet weten wat we nog meer aan veiligheid zouden moeten doen.’’

De politie is vanochtend met een sporen- en buurtonderzoek begonnen en heeft daarbij assistentie gehad van de brandweer. Over de mogelijke daders is niets bekend.

Volledig scherm
Brandweer bij de vishandel in 's-Heerenberg waar dit weekeinde is ingebroken. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Liemers