Om de kosten van afvalverwerking te verlagen wordt gekeken naar wagens met een zijlader. ,,Maar dan moeten wel eerst de oude wagens afgeschreven zijn", zegt wethouder Walter Gerritsen van Montferland.
Volledig scherm
PREMIUM
Om de kosten van afvalverwerking te verlagen wordt gekeken naar wagens met een zijlader. ,,Maar dan moeten wel eerst de oude wagens afgeschreven zijn", zegt wethouder Walter Gerritsen van Montferland. © Frans Nikkels

Inwoners betalen fors voor goed scheiden van afval

DIDAM/ ’S-HEERENBERG - Inwoners van Montferland gaan veel meer betalen voor hun afvalcontainer. Per kliko voor restafval betaalt een huishouden vanaf komend jaar 172 euro, 44 euro meer dan nu. Voor elke keer dat die bak wordt geleegd, wordt 8 euro in rekening gebracht. Voor kleine containers was dat 6 euro.

43 reacties

 • Joost

  2 jaar geleden
  Misschien eens een echte manager opzetten bij de gemeente. Zo werkt het niet. Het scheiden van afval levert op. Geld voor papier, energie voor gft, minder kosten voor hergebruik blik en alu, minder kosten voor restafval en ook nog gewoon minder plastic verbrand. Dat de gemeente dan meer geld gaat uitgeven is dan vrij ridicuul. Pas dan b.v. het ophaal schema aan: minder personeel, minder materieel nodig. Alles maar afwentelen op de burger onder het motto: "tsja, het kost wat dat milieu!" is natuurlijk onzin. 
 • Piet Paaltjes

  2 jaar geleden
  dus je wil het nog duurder maken, dat gratis gft betaal je dan dus ook.ik heb een tweepersoonshuishouden in het centrum, appartement en geen tuin dusalle afval wat ik produceer is : 3 zakken PMD (gele zak kunststoffen blik en drankenkartons)en de rest gaat in een pedaalemmer zakje mee naar buiten en gooi ik in ander containers en bakken.  Maar betaal wel volle mep vastrecht dat klopt dan toch ook niet
 • Joris

  2 jaar geleden
  Eigenlijk zou elke gemeente in Nederland gewoon € 10,- moeten rekenen voor een grijze afval-container met restafval... dan kan alle GFT in elke gemeente gratis.Naast het gratis aanbieden van papier en plastic/blik/drankkartons blijft er dan namelijk bijna geen afval meer over.Diegene die denken dat ze dan nog 12x de container aan de weg moeten zetten, kopen teveel rotzooi dat ze vervolgens weer weg moeten gooien en vervuilen dus onnodig, kortom: de vervuiler betaald !Dumpen van afval zeer zwaar bestraffen, denk daarbij aan een boete van € 1.000,- !
 • Ronald

  2 jaar geleden
  Ik ben eruit. Na topoverleg met de buurt hebben wij besloten om geen containers meer te gebruiken maar vuilniszakken. Deze worden afgeleverd netjes bij de des betreffende wethouder. Zo is hier iedereen te vreden.
 • Piet Paaltjes

  2 jaar geleden
  jouw gelijk daargelaten ...wie lazert het dan langs de weg? dat is toch ook de burger?maar inderdaad ik woon 5 jaren in deze gemeente en ik heb pas 6 keer de bak aan de weg gezet, overige afval laat ik mysterieus verdwijnen in andere bakken en containers.ik ben net hans klok 

Liemers