Het actiecomité.
Volledig scherm
PREMIUM
Het actiecomité. © Jan Ruland van den Brink

Inwoners Greffelkamp in actie: ‘Wij willen de windmolens niet’

DIDAM - Inwoners van Greffelkamp zijn een actiecomité gestart tegen de mogelijke komst van windmolens in de Didamse buurtschap. Zij moesten onlangs via deze krant vernemen dat hun woonomgeving, net als Azewijn, wordt gezien als één van de meest geschikte locaties voor windmolens in de gemeente Montferland. Behalve door de gemeente zelf ook door de inwoners van andere kernen in Montferland.

4 reacties

 • Ronald

  3 jaar geleden
  Een huis bouwen met een andere kleur steen mag niet.Past niet in de buurt . Wel van die lelijke molens plaatsen in de natuur. Dit ontsierd niet . Rare vogels die politicus.
 • IkkeDeOrginele

  3 jaar geleden
  Als de molens in het buitengebied weinig of geen overlast veroorzaken, waarom dan niet in de steden en dorpen zelf? Laten we de buitengebieden niet het rioolputje van de duurzaamheid worden. En we hebben toch massaal FvD gekozen? Is een stem tegen molens op land. Wil de gevestigde orde dan nu nog niet luisteren? Dan worden de volgende kamerverkiezingen een nog grotere slachtpartij voor de zittende kliek.
 • Michel

  3 jaar geleden
  Ik begrijp dat mensen bezwaar hebben tegen windmolens. Al mogen die best dicht bij mijn huis geplaatst worden. Zo lang omwonenden er ook van profiteren. De 'energy return on energy invested' is net als de 'financial return on finance invested' juist erg hoog voor windmolens. Juist bij windmolens op land, als ze maar hoog en groot genoeg zijn. En nee, met alleen windmolens op zee redden we het niet.Belangrijkste is dat we geen plannen van bovenaf opleggen, maar beginnen bij wat mensen belangrijk vinden. Onder voorwaarde dat we de opgave niet bij anderen op het bordje leggen, maar zelf oplossen.
 • Koen

  3 jaar geleden
  Terecht. Het is waanzin dat er, ondanks alle kennis en wetenschap die er is omtrent windmolens, überhaupt nog overwogen wordt om landinwaarts windmolens te plaatsen. De minimale 'enery return on energy invested' spreekt voor zich. Als ratio zou regeren, dan zou er landinwaarts nergens meer een windmolen geplaatst worden. Helaas zijn we (ook in de Achterhoek) nog steeds overgelaten aan dromerige idealisten in de vorm van bestuurders. 

Liemers