Volledig scherm
Gouden Handen, de plek waar nu nog de raadszaal van de gemeente Montferland is gevestigd. . Foto ter illustratie © Google Streeview

Inwoners ’s-Heerenberg beginnen petitie tegen sluiting raadszaal

’S-HEERENBERG - Inwoners van ’s-Heerenberg pikken de sluiting van de raadszaal en het gemeentelijke steunpunt in Gouden Handen niet en zijn een petitie begonnen. Na twee dagen hebben meer dan duizend mensen de petitie ‘Behoud voorzieningen in ’s-Heerenberg’ onderschreven.

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdag met een minimale meerderheid van 13 tegen 12 stemmen besloten de plek in het voormalig klooster Gouden Handen af te stoten. De gemeente moet 3 miljoen bezuinigen en wil naar één gemeentelijke locatie in Didam.

Een slecht plan, vinden twaalf raadsleden en de ondertekenaars van de petitie. Ook het aanbiedstation voor afval in de grensplaats moet behouden blijven. 

Naast de petitie op internet wil de stichting gemeentehuis Montferland die er in 2010 voor zorgde dat de raadszaal in Gouden Handen werd gevestigd, actie ondernemen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers