Volledig scherm
PREMIUM
De Drieheuvelenweg in 's-Heerenberg. © Jan Ruland van den Brink

Inwoners 's-Heerenberg in de rij om over verkeersplan mee te praten

’s-HEERENBERG - Inwoners van 's-Heerenberg hebben massaal suggesties voor het nieuwe verkeersplan voor de grensplaats ingediend. De eerste schetsen worden 18 oktober met de bewoners besproken op een zogeheten meepraatavond in het Barghse Huus.

Montferland is bezig een nieuw verkeersplan voor ’s-Heerenberg samen te stellen. De aanleg van de provinciale weg Ontbrekende Schakel (een wegvak van 2,4 kilometer) tussen Zeddam en Lengel die in het voorjaar van 2020 klaar is, heeft grote invloed op het doorgaande verkeer in de grensplaats. Het leidt onder andere tot herinrichting van de Drieheuvelenweg, de huidige doorgaande route van Zeddam naar ’s-Heerenberg. Die weg moet grotendeels een 60 kilometer route worden en in de bebouwde kom een weg waar maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden. Het vrachtverkeer wordt via de nieuwe rondweg langs 's-Heerenberg geleid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers