Volledig scherm
Politicus en schrijver Jan Terlouw. © ANP

Jan Terlouw spreekt bij Broedertrouw in 's-Heerenberg

'S-HEERENBERG - Jan Terlouw  geeft zaterdagmiddag een lezing voor de vrijmetselaarsloge Broedertrouw in 's- Heerenberg. Onder de noemer 'Wat zijn wij aan het doen’ doet de oud-politicus en boekenschrijver zijn visie uit de doeken over het Nederland van nu. 

Jan Terlouw maakte indruk met zijn toespraak in het tv-programma De Wereld draait door ter ere van zijn 85 ste verjaardag. 

Touwtje uit de brievenbus

De rode draad in die toespraak was ‘ het touwtje uit de brievenbus’ dat symbool staat voor integriteit en vertrouwen in elkaar van zowel de politici als de burgers. De schrijver pleit er voor het publieke belang weer centraal te stellen boven eigenbelang en winstbejag en hij roept op meer respect te hebben voor het milieu. Het laatste boek van Terlouw Natuurlijk (boekenweekessay van 2018) is een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid. Centraal in het denken van Jan Terlouw staat de overtuiging dat het moreel besef van de mens hem medeplichtig maakt aan het voortbestaan van de mens. Thema’s die terug zullen komen in de lezing ‘Wat zijn we aan het doen’.

Eerste lezing

Het is de eerste Broedertrouwlezing die in ’s Heerenberg plaatsheeft. Voorheen organiseerden de vrijmetselaars lezingen en exposities in de Orangerie van kasteel De Kelder te Doetinchem onder de naam Orangerielezingen. Sinds enkele maanden is de vrijmetselaarsloge Broedertrouw gevestigd in het Nye Raedthuys in ’s Heerenberg. Voor deze lezing is uitgeweken naar zalencentrum De Gracht. De lezing begint om 14.30 uur, de  toegangsprijs bedraagt 12,50  euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers