Jan van Halteren zit als vice-burgemeester een 'raadvergadering' van scholieren in de raadszaal in 's-Heerenberg voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Halteren zit als vice-burgemeester een 'raadvergadering' van scholieren in de raadszaal in 's-Heerenberg voor. © Jan Ruland van den Brink

Jan van Halteren volgt wethouder Sinderdinck op in Montferland

DIDAM - Jan van Halteren wordt wederom wethouder in Montferland. De 76-jarige fractieleider van Lokaal Belang Montferland (LBM) uit ‘s-Heerenberg volgt Wim Sinderdinck op, die om gezondheidsredenen zijn functie neer moest leggen. Van Halteren was eerder van 2002 tot 2005 wethouder in de voormalige gemeente Bergh.

14 reacties

 • Eelco .

  11 maanden geleden
  Hij wordt wethouder, geen ambtenaar. Betreffende je andere punt: ja, het is heel goed dat bankzitters worden aangemoedigd om weer actief te worden, sommigen hebben het blijkbaar nodig.
 • theo

  11 maanden geleden
  Je bent als gemeente montferland toch lachwekkend als je mensen van ver boven de 70 ambtenaar laat worden of doet hij het gratis want dan kun je bij de gemeente montferland altijd terecht.Het is echt droevig als een man van 76 die kar gaat trekken en dan hameren ze er nog wel op dat jongeren moeten werken en dan doe je dit hier zakt je broek toch van af
 • TheedP

  11 maanden geleden
  De vraag is natuurlijk of Stads TV Bergh onafhankelijk is. Een van de ambulante vrijwilligers heeft Sjaak Böhmer, zou zo maar een fractielid van LBM kunnen zijn.Blijft wel dat LBM 2 zeer essentiële punten uit het partij program heeft laten vallen om deel te kunnen nemen aan de coalitie en een wethouder te kunnen leveren.  Ben erg benieuwd naar de goede verklaringen waar Stads TV Bergh mee komt..
 • InwonervanBergh

  11 maanden geleden
  Ik zie dat meer als een coalitiebesluit dit betekend niet dat een partij zivh niet sterk probeerd te maken voor zijn eigen programma. StadsTV Bergh heeft al gezegd hierover te zullen navragen. En wellicht komen er dan goede verklaringen. 
 • TheedP

  11 maanden geleden
  Je bent duidelijk een fan van van Halteren. Geef dan ook eens aan wat je denkt van het kiezersbedrog door deze mijnheer en de zijnen gepleegd. Of zijn dat ook toeptoeteraars en betweters die dat verkondigen.
 1. Gemeente voor de rechter na afslaan van hoogste bod op kavel? ‘Verdient niet de schoonheidsprijs, maar kan’
  PREMIUM
  3

  Gemeente voor de rechter na afslaan van hoogste bod op kavel? ‘Verdient niet de schoon­heids­prijs, maar kan’

  ZEDDAM/ DIDAM - Een gemeente, in dit geval Montferland, die een van haar bouwkavels aan iemand gunt die niet het hoogste bod heeft gedaan. ,,Dat is niet gebruikelijk en verdient niet de schoonheidsprijs", oordeelt Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU in Delft, ,,maar de gemeente kan dit doen.” Daar is de hoogste bieder het echter niet mee eens.

Liemers