Deelnemers aan de conferentie over de buurtaal op het bovendek van de Graaf van Bylant met van links naar rechts medeorganisator Christa van Dee, Bettina Schulte en Marco van de Leegmeerschool in Emmerik en Sabina van Vugt van het ROC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de conferentie over de buurtaal op het bovendek van de Graaf van Bylant met van links naar rechts medeorganisator Christa van Dee, Bettina Schulte en Marco van de Leegmeerschool in Emmerik en Sabina van Vugt van het ROC Twente. © Jan Ruland van den Brink

Je buurtaal in de praktijk: ‘Het werkt, echt’

EMMERIK - Op de dag van de Duitse taal praten Duitse en Nederlandse leerkrachten en studenten van beide kanten aan de grens met elkaar over de buurtaal. ,,Het werkt, echt.”

1 reactie

 • Piet Paaltjes

  2 jaar geleden
  Spijt me zeer , de Duitsers die in 's Heerenberg boodschappen doen of een ijsje/patatje komen halen zijn verre van bereid ook maar een poging te wagen, de meeste denken nog steeds in een deelstaat van West Duitsland te zijn in plaats van Nederland. Uitzonderingen daargelaten
 1. Grensdorp Elten is in de ban van Mannschaft-uitblinker Gosens: ‘Robin is ons nooit vergeten’
  PREMIUM
  Video

  Grensdorp Elten is in de ban van Mannschaft-uitblinker Gosens: ‘Robin is ons nooit vergeten’

  ELTEN – Sinds zaterdagavond hangt de vlag uit bij amateurclub Fortuna in Elten. Trots als een aap met zeven staarten zijn ze in het Duitse grensplaatsje op hun Robin Gosens. De grote uitblinker in de met 4-2 van Portugal gewonnen EK-wedstrijd zette er, begin deze eeuw, zijn eerste stapjes op het voetbalveld. Desondanks hadden veel dorpelingen hem dit toernooi veel liever voor Oranje zien spelen.

Liemers