Deelnemers aan de conferentie over de buurtaal op het bovendek van de Graaf van Bylant met van links naar rechts medeorganisator Christa van Dee, Bettina Schulte en Marco van de Leegmeerschool in Emmerik en Sabina van Vugt van het ROC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de conferentie over de buurtaal op het bovendek van de Graaf van Bylant met van links naar rechts medeorganisator Christa van Dee, Bettina Schulte en Marco van de Leegmeerschool in Emmerik en Sabina van Vugt van het ROC Twente. © Jan Ruland van den Brink

Je buurtaal in de praktijk: ‘Het werkt, echt’

EMMERIK - Op de dag van de Duitse taal praten Duitse en Nederlandse leerkrachten en studenten van beide kanten aan de grens met elkaar over de buurtaal. ,,Het werkt, echt.”

Quote

De ouders voelen zelf de behoefte om zich verstaan­baar te maken als ze in ‘s-Heerenberg winkelen

Bettina Schulte, leerkracht Leegmeerschool Emmerik

Een conferentie  over de buurtaal met de titel 'Praktisch D/NL? Ja bitte!’ aan boord van het partyschip de Graaf van Bylant op de Rijn tussen Tolkamer en Emmerik. Het  grensoverschrijdende karakter van deze ‘dag van het Duits’ wordt ermee geaccentueerd. Aan boord tachtig leraren en studenten van beide zijden van de grens die luisteren naar hoogleraren, deskundigen en vooral ook naar elkaar.

Want daar is het het organiserende Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, om te doen: de leerkrachten moeten uitwisselingen aangaan om het begrip van de taal en de cultuur van de buurman aan te wakkeren. En dat weer overbrengen op hun leerlingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers