Joelen, fluiten en middelvingers bij wake voor varkens in Didam

VideoDIDAM - Tientallen Didammers hebben zaterdagmiddag de wake voor de omgekomen varkens in Didam begeleid met fluiten, joelen en opgestoken middelvingers. Ook klonken er scheldwoorden en verwensingen, maar mede door de aanwezigheid van agenten liep het niet uit de hand aan de Tatelaarweg.

Tussen de 50 en 60 mensen waren zaterdagmiddag in Didam om de 2.500 varkens te herdenken, die afgelopen week omkwamen bij de stalbrand aan de Tatelaarweg. De wake was een initiatief van actiegroep Burning Souls.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers