Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Didam. Foto ter illustratie. © Jan van den Brink

Jongerenonderzoek Montferland levert te weinig op

DIDAM - Een onderzoek met 50 jongeren uit de gemeente Montferland om erachter te komen hoe zij aan de gemeente gebonden kunnen worden, heeft te weinig resultaat opgeleverd. De grensgemeente gaat nu proberen via hogescholen studenten te interesseren om onderzoek te verrichten naar wat hun leeftijdgenoten aan de gemeente bindt.

Montferland wil weten wat ze moet doen om jongeren te bereiken en ze te verleiden om in de grensgemeente te blijven of na hun studie terug te keren. Het organisatiebureau Bright Dynamics is in de arm genomen om via een zogenoemd ‘Innovatie Lab’ jongeren te betrekken bij een onderzoek naar wat ze beweegt en wat de gemeente kan doen om ze te behouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers