Volledig scherm

Kasteelstad 's-Heerenberg wil naar 100.000 bezoekers

's-HEERENBERG - Kasteelstad 's-Heerenberg wil over vijf jaar 100.000 bezoekers per jaar trekken. Dat ambitieuze, maar volgens begeleider Jeroen Giezenaar van Mediavent realistische aantal werd gisteren genoemd in een presentatie over de voortgang.

Er is in een paar maanden veel aan voorbereiding gedaan, en er moet nog veel gebeuren voor de officiële start van Kasteelstad. 's-Heerenberg wil zich landelijk meer bekend maken en met het middeleeuwse karakter van het stadje, met Huis Bergh als een soort startpunt. Maar ook met veel arrangementen en (nieuwe) activiteiten, waarbij ondernemers en horeca betrokken worden.

Eigen munt
Zo is het de bedoeling dat 's-Heerenberg een eigen munt krijgt, waarmee toeristen kunnen betalen of die ze als souvenir kunnen meenemen. Verder staat er een onderzoek naar het herstel van de vroegere stadspoorten op het wensenlijstje.

Stichting
Kasteelstad moet veel bezoekers gaan trekken, met als uiteindelijke doel de leefbaarheid van 's-Heerenberg te versterken. Er is inmiddels een stichting opgericht met oud-burgemeester Paul Peters van Montferland als voorzitter, en actieve ondernemers, een accountant en vertegenwoordigers van het Stadsmuseum in oprichting en de Heemkundekring in het bestuur.

Liemers