Volledig scherm
PREMIUM
De laatste repetities van het koor. © Jan Ruland van den Brink

Kerkkoor Stokkum stopt na 53 jaar: ‘Een aderlating, maar het is niet anders’

STOKKUM - Het Stokkums kerkkoor zong 70 vieringen per jaar. Nu de Sint-Suitbertuskerk aan de eredienst onttrokken is, ziet ook het koor geen toekomst meer.

In de repetitieruimte naast de kerk staan drie rijen van een stuk of zeven stoelen. Ze bieden een zitplaats voor alle leden van kerkkoor Inter Nos. Met twintig zijn ze nog over. De gemiddelde leeftijd? ,,Die moet zo rond de 75 liggen’', zegt Jan Snijders, voorzitter en met zijn 58 jaar het jongste lid van dit koor.

Wekelijkse mis

Zaterdagavond zingen de leden voor de laatste keer in de Stokkumse Sint Suitbertuskerk waar ze vele honderden keren van zich lieten horen. Bij de wekelijkse mis waren ze er, maar ook met kerst, jubileumvieringen, trouwerijen en uitvaarten.

Het waren vaak zeventig diensten per jaar. Dat zijn er nu nog maar een stuk of zes. De wens om nieuwe activiteiten te ontplooien was er wel, maar op een oproep voor de daarvoor benodigde nieuwe leden kwam geen enkele respons. Eind dit jaar houdt het kerkkoor daarom na 53 jaar op te bestaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers