Volledig scherm
Artist impression van Huis Bouvigne. © KlaassenGroep

Klaassengroep bouwt tweede deel van Berghse Poort: Huis Bouvigne

's-HEERENBERG - Bouwbedrijf Klaassengroep verwacht komend jaar met de bouw van het tweede deel van de Berghse Poort in 's-Heerenberg te beginnen. Het betreft een appartementencomplex met 15 appartementen tussen grenscafé De Peer en het eerste appartementencomplex van de Berghse Poort dat al enkele jaren in gebruik is aan de Emmerikseweg.

Aanvankelijk was het de bedoeling  dat de Berghse Poort bestaande uit twee gebouwen snel achter elkaar gebouwd zou worden. Het verkopen van de appartementen nam echter meer tijd in beslag dan werd verwacht. Het terrein pal tegenover appartementencomplex Gouden Handen in het voormalige klooster is tijdelijk als parkeerplaats ingericht en lange tijd daarvoor in gebruik geweest. Op deze plek komt nu het tweede gebouw te staan dat Huis Bouvigne gaat heten .

Geen kopie

Marie José Klaassen van het bouwbedrijf:  ,,Dit complex is geen kopie van het eerste gebouw geworden. We hebben er destijds toch wel lang mee in verkoop gezeten, langer dan we hadden verwacht. Het waren wat duurdere appartementen en penthouses. We hebben nu een andere opzet:  15 appartementen in het midden- en luxe segment. Ze zijn iets kleiner met en meer differentiatie-mogelijkheden in de appartementen. Op de begane rond komen er ruime terrassen bij van zo’n 20 vierkante meter. Ook qua architectuur wordt het een ander gebouw.” 

Het  tweede gebouw komt in verlengde van het eerste te liggen met een parkeerplaats op eigen grond.  ,,We  gaan nog dit jaar met de verkoop beginnen. Ik ga ervan uit dat we volgend jaar snel kunnen gaan bouwen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers