Foto ter illustratie: De collectebus van KWF Kankerbestrijding - ook die mét QR-code - gaat na 70 jaar in de ban. Donateurs kunnen het goede doel vanaf dit jaar niet meer steunen met contant geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: De collectebus van KWF Kankerbestrijding - ook die mét QR-code - gaat na 70 jaar in de ban. Donateurs kunnen het goede doel vanaf dit jaar niet meer steunen met contant geld. © Frans Nikkels Fotografie

KWF doet collectebus na 70 jaar in de ban: ‘Onze vrijwilligers haken massaal af’

ZEVENAAR/DOETINCHEM - KWF Kankerbestrijding gaat niet meer met een collectebus langs de deur. Doneren bij de stichting kan nog steeds, maar alleen digitaal via een QR-code. 

31 reacties

 • Anna Kunst

  2 maanden geleden
  De samenloop voor hoop is ook afgeschaft omdat het niet genoeg opleverde. Jammer hoor. Het zou niet alleen maar om geld moeten gaan. Voor sommige mensen is het gevoel dat je toch íéts kunt doen, zo belangrijk en waardevol.
 • Joep Meij

  2 maanden geleden
  Mensen die geen geld te besteden hebben en dat zijn er best veel in deze tijd.Vinden collectanten heel http://vervelend.De schaamte om te zeggen dat je geen geld kan missen.Laat mensen gewoon geld overmaken
 • Hulshof

  2 maanden geleden
  Tsja. De tijd gaat door. Fysiek collecteren is niet meer van deze tijd. Ik heb de afgelopen tien jaar niet meer een collectant van onder de 50 jaar aan mijn voordeur gezien. Gulle gevers van boven de 50 hebben dan soms denk ik meer ondersteuning nodig om te leren hoe ze dat online kunnen doen. Via hun kinderen? Via de Bibliotheek? De mogelijkheden zijn er wel, maar benut ze dan!
 • Astrid Van Baarle

  2 maanden geleden
  Waarom moeten vrijwilligers langs de deuren bedelen voor onderzoek naar kanker? Waarom worden deze onderzoeken niet betaald door de farmaceutische industrie? Die gaan tenslotte met de patenten sjouwen die door de donateurs gefinancierd zijn. De farmaceutische industrie laat ons dus 2 x betalen. Eerst voor de onderzoeken, daarna voor de medicatie.
 • r van munster

  2 maanden geleden
  Ga eens kijken op Salaris Directie Goede Doelen, dan geef je nooit meer een euro.