De Didamse Annica is heel blij in haar nieuwe appartement in Velp. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
De Didamse Annica is heel blij in haar nieuwe appartement in Velp. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Lezer helpt ‘dakloze’ Annica (19) aan een huis na overlijden van haar ouders

DIDAM / VELP - Annica van Eekeren uit Didam heeft onderdak. Nadat in deze krant een artikel over haar verscheen, kreeg ze van een van de lezers van De Gelderlander een appartement aangeboden: ,,Het is nog mooier dan ik me had kunnen wensen.”

47 reacties

 • Erik

  4 maanden geleden
  Als ze volgens de regels (die de coöperatie niet zelf maakt) urgent was geweest, was het simpel: dan had ze snel een huis en had ze misschien wel in het huis kunnen blijven. Maar we gunnen elkaar bijna niets meer in dit land en dus zijn er regels waar de coöperatie zich aan moet houden. In de 8 maanden dat ze naar Amerika zou gaan, zou de coöperatie een passende woning voor haar zoeken. Dat is de coöperatie niet verplicht.
 • theo

  4 maanden geleden
  Miepje mensen weten dat wel maar dit is een uitzonderlijke situatie haar ouder zijn dood hoe in god s naam haal je het dan in je hoofd om dan te zeggen je moet het huis uit waar moet ze heen dan op straat leven bij de daklozen.Nee deze woningbouw is geen schop onder de kont waard gewoon schandalig die genen die dit besloten hebben moeten ze zelf het huis uitzetten  wat een waardeloos volk ik wil nog wel wat anders opschrijven maar dat mag helaas niet maar dit is het minste uit het minste dit te doen schande schande ga je diep schamen
 • Titus

  4 maanden geleden
  Dat is nooit gebruikelijk geweest, de situatie is daar gewoonlijk niet naar. Dit bleek een uitzonderlijke kwestie, niemand heeft eraan gedacht dit van te voren te regelen, Ouders worden meest veel ouder en kinderen verlaten het huis. Vraag me af of die regeling nog wel kan in deze tijd. Veel is veranderd.
 • Titus

  4 maanden geleden
  Ze huurt nu een flat van een particuliere eigenaar, heb ik tenminste begrepen! Afgezien daarvan, ben ik wel van mening dat jongeren wel erg jong recht op een huis hebben  in deze tijd. Ooit kreeg ik op mijn 26 e nergens een huurhuis, hoeveel moeite ik ook deed ervoor!  Tja, ze heeft mazzel gehad, zo zie ik dat, en ik gun het haar zeker wel!
 • Kleinnagelbrink

  4 maanden geleden
  Carel is jaloers
 1. Stijging van aantal WW-uitkeringen in de Liemers valt relatief laag uit; buurregio's scoren slechter
  PREMIUM

  Stijging van aantal WW-uitkerin­gen in de Liemers valt relatief laag uit; buurregi­o's scoren slechter

  ZEVENAAR - Het aantal WW-uitkeringen in de Liemers is in een jaar tijd met 17,2 procent gestegen naar 1981 WW-uitkeringen eind december 2020. In december 2019 telde de regio nog 291 uitkeringen minder, namelijk 1690. Vergeleken met de landelijke en regionale cijfers doet de Liemers het overigens heel goed. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen met 27,8 procent, buurregio Achterhoek moest het doen met 20,3 procent.
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Liemers