Volledig scherm
PREMIUM
Lidl in 's-Heerberg met rechts de Klinkerstraat © Google streetview

Lidl blijft zitten: 580.000 euro subsidie kan terug naar de provincie

‘s-HEERENBERG - Supermarkt Lidl aan de Klinkerstraat in 's-Heerenberg is niet van plan te verkassen naar een andere locatie. Dat betekent dat het tien jaar oude masterplan 's-Heerenberg niet kan worden afgerond. Montferland moet daarom afzien van een al toegekende provinciale subsidie van 580.000 euro.

Montferland heeft herhaaldelijk geprobeerd de Lidl op een andere plek in 's-Heerenberg te krijgen. De supermarkt is gevestigd aan een entree van de grensplaats op de hoek van de Emmerikseweg/Klinkerstraat. In het masterplan ‘s-Heerenberg was ooit voorzien dat de supermarkt daar zou verdwijnen waardoor de Klinkerstraat doorgetrokken kon worden. Ter plekke van de parkeerplaats hadden woningen moeten komen. Lidl heeft zich met succes verzet tegen vrijwillige verhuizing, onteigening en tegen een wijziging van het bestemmingsplan waardoor de supermarkt niet op de plek zou kunnen blijven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers