Honden van Daniëlle K.
Volledig scherm
PREMIUM
Honden van Daniëlle K. © theo kock persfotografie

Loerbeekse dierenvriendin beboet voor illegaal importeren honden: ‘Geen tijd voor werkstraf’

LOERBEEK - Nog voor de officier van justitie haar strafeis had voltooid barstte de 41-jarige verdachte al in huilen uit. 15.000 euro boete plus een werkstraf van 120 uur, dat kon de Loerbeekse hondenliefhebster Danielle K. niet vatten. Per slot van rekening had ze slechts met de beste bedoelingen zwerfhonden geïmporteerd uit Bulgarije. Pro deo nog wel.

13 reacties

 • petra damme

  2 weken geleden
  De hele honden import moeten ze verbieden. Wordt grof geld in verdiend.
 • A.M. Berben

  2 weken geleden
  Een belachelijk lage straf die K er enkel maar toe gaat aanzetten om door te gaan met haar hondenfokkerij en handel, want iets anders is het niet wat zij hier aan het doen is. Het rondpompen van honden door Europa zonder deze fatsoenlijk in te enten en te verzorgen heeft nauwelijks enige meerwaarde voor deze honden en dient slechts om K aan inkomen te helpen en haar, haar gang te laten gaan. Hopelijk maakt de gemeente hier snel een einde aan en treft ze dan een andere rechter aan.
 • Eelco de Boer

  2 weken geleden
  @ R Fluit. Verdiep je eens in het echte verhaal. Die zogenaamde hel in Bulgarije (of Roemenië) bestaat vaak niet. De honden worden daar van straat geroofd om hier commercieel verkocht te worden. Dat is gewoon een verdienmodel. Maar ter plekke blijft er een kindje achter wat zijn of haar hondje kwijt is. In die landen is het heel gebruikelijk dat een hond met eigenaar niet voorzien is van een chip, maar wel gewoon ergens thuis hoort.
 • Joop Arts

  2 weken geleden
  Volkomen terecht er zit een heel verdien model achter.
 • jor Veldhuijs

  2 weken geleden
  word tijd dat men een verbod instelt op het importeren van zwerfhonden er zijn genoeg honden in Nederlandse asiels en denk is na voor je een hond neemt het kost meer tijd dan men denkt

Liemers