DocksNLD2 komt ten noorden van transportbedrijf Mainfreight. Rechts de kandidaatlocatie waar de gemeente Montferland jarenlang op inzette.
Volledig scherm
PREMIUM
DocksNLD2 komt ten noorden van transportbedrijf Mainfreight. Rechts de kandidaatlocatie waar de gemeente Montferland jarenlang op inzette. © vanRossumDesign

Logistieke hotspot DocksNLD2 komt plots op andere plek: boeren moeten uitgekocht worden

's-HEERENBERG/ AZEWIJN - Het logistieke bedrijventerrein DocksNLD bij ’s-Heerenberg mag definitief uitbreiden. In een gezamenlijk plan van de gemeenten die bij de regio Arnhem-Nijmegen horen, krijgt de gemeente Montferland ruim 20 hectare toebedeeld om grote logistieke bedrijven te huisvesten. 

8 reacties

 • Joop

  2 jaar geleden
  We kunnen er echter ook op rekenen dat DocksNLD2  binnen 10 jaar DocksNLD3 gaat heten.  Regeren is toch vooruitzien!!. Blijkbaar kijken de meeste bestuurders door hele dikke brillenglazen. 
 • Sjakie

  2 jaar geleden
  Goed voor de werkgelegenheid, al was het maar de portier. Ook weer een gezin niet op de lijst van de sociale dienst. ;-)
 • GeenWindmolensHierNl

  2 jaar geleden
  Tja, hier wordt het weer eens duidelijk dat Montferland zich geen Achterhoek voelt. De Achterhoek is groen en landelijk. Geen groot investeerders-speeltuin. De krimp wordt door de meeste burgers juist toegejuicht, zo voorkomen we het volbouwen.
 • Scepticus

  2 jaar geleden
  Voor wie wordt dit nu klaar gemaakt? Kan de gemeente Montferland dat uitleggen? Er is werk genoeg in en om s-Heerenberg. Zoveel zelfs dat het overgrote deel van buiten de gemeente komt. Zeer groot deel Duitsers en Polen. Dit is dus niet voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking, maar gewoon om de gaten in de begroting te dichten. Kom daar nu gewoon voor uit. We hebben meer dan genoeg bedrijven terreinen in s-Heerenberg, zorg liever dat het aanbiedstation volledig terug komt. Veel steun aan de boeren en de dorpsraad azewijn.
 • elan

  2 jaar geleden
  Wat een visie, waar gaat dit naar toe?Dat kon je vanavond ook van de besluitvormingsavond van de gemeente raad Montferland vinden.Wat een vertoning, D66 als het verwende kindje in de klas die overal tegen is, voorzitter die niet geaccepteerd wordt door zijn eigen raad. Vanavond het failliet van de pam avonden gezien.Het gaat over een mest bak die er al 20 jaar staat maar waar een raadslid belanghebbend is?