DocksNLD2 komt ten noorden van transportbedrijf Mainfreight. Rechts de kandidaatlocatie waar de gemeente Montferland jarenlang op inzette.
Volledig scherm
PREMIUM
DocksNLD2 komt ten noorden van transportbedrijf Mainfreight. Rechts de kandidaatlocatie waar de gemeente Montferland jarenlang op inzette. © vanRossumDesign

Logistieke hotspot DocksNLD2 komt plots op andere plek: boeren moeten uitgekocht worden

's-HEERENBERG/ AZEWIJN - Het logistieke bedrijventerrein DocksNLD bij ’s-Heerenberg mag definitief uitbreiden. In een gezamenlijk plan van de gemeenten die bij de regio Arnhem-Nijmegen horen, krijgt de gemeente Montferland ruim 20 hectare toebedeeld om grote logistieke bedrijven te huisvesten. 

8 reacties

 • Joop

  4 maanden geleden
  We kunnen er echter ook op rekenen dat DocksNLD2  binnen 10 jaar DocksNLD3 gaat heten.  Regeren is toch vooruitzien!!. Blijkbaar kijken de meeste bestuurders door hele dikke brillenglazen. 
 • Sjakie

  4 maanden geleden
  Goed voor de werkgelegenheid, al was het maar de portier. Ook weer een gezin niet op de lijst van de sociale dienst. ;-)
 • GeenWindmolensHierNl

  5 maanden geleden
  Tja, hier wordt het weer eens duidelijk dat Montferland zich geen Achterhoek voelt. De Achterhoek is groen en landelijk. Geen groot investeerders-speeltuin. De krimp wordt door de meeste burgers juist toegejuicht, zo voorkomen we het volbouwen.
 • Scepticus

  5 maanden geleden
  Voor wie wordt dit nu klaar gemaakt? Kan de gemeente Montferland dat uitleggen? Er is werk genoeg in en om s-Heerenberg. Zoveel zelfs dat het overgrote deel van buiten de gemeente komt. Zeer groot deel Duitsers en Polen. Dit is dus niet voor de werkgelegenheid van de lokale bevolking, maar gewoon om de gaten in de begroting te dichten. Kom daar nu gewoon voor uit. We hebben meer dan genoeg bedrijven terreinen in s-Heerenberg, zorg liever dat het aanbiedstation volledig terug komt. Veel steun aan de boeren en de dorpsraad azewijn.
 • elan

  5 maanden geleden
  Wat een visie, waar gaat dit naar toe?Dat kon je vanavond ook van de besluitvormingsavond van de gemeente raad Montferland vinden.Wat een vertoning, D66 als het verwende kindje in de klas die overal tegen is, voorzitter die niet geaccepteerd wordt door zijn eigen raad. Vanavond het failliet van de pam avonden gezien.Het gaat over een mest bak die er al 20 jaar staat maar waar een raadslid belanghebbend is?
 1. Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’
  PREMIUM
  2

  Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’

  ZEVENAAR - De roekenkolonie, waarvan twee weken geleden 24 nesten werden verwijderd in het Zevenaarse park Rosorum, heeft daar inmiddels zo'n tien nieuwe nesten gebouwd. ,,Ze zitten nu tien, vijftien meter verderop, aan de overkant van het water”, wijst Frank Maurits. De Zevenaarse hobbyfotograaf en natuurliefhebber trok aan de bel toen hij zag dat een bedrijf de roekennesten uit de bomen haalde.
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Liemers