Volledig scherm
Het appartementencomplex De Ent © Jan Ruland van den Brink

Man (88) in Didam bij bluspoging overleden aan koolmonoxidevergiftiging

DIDAM - De bejaarde man die vannacht bij een brand in appartementencomplex De Ent in Didam om het leven is gekomen, is overleden door koolmonoxidevergiftiging. Dat heeft het recherche-onderzoek van de politie uitgewezen.

De brand is ontstaan op de hobbykamer waarbij mogelijk sprake is geweest van kortsluiting. De vrouw is bij het ontdekken van de brand naar de galerij gevlucht. De man heeft vermoedelijk met emmers water de brand proberen te blussen en liep daarbij de koolmonoxidevergiftiging op. De vrouw werd door buurman René Holthaus, die bij toeval in het complex verbleef, in veiligheid gebracht.  Ze bleef ongedeerd. 

Grote schade

De bewoners van het seniorencomplex De Ent zijn weer thuis. Drie appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar. Het appartement waar de brand woedde en de twee naastgelegen appartementen, waarvan er één niet bewoond werd, hebben grote schade opgelopen. Ook is er sprake van veel rook- en roetschade op de afgesloten galerij van de verdieping waar de brand plaatshad. Een schoonmaakbedrijf is bezig de boel op te ruimen.

Alarmering werkte naar behoren

De brandweer kon nog geen onderzoek doen, dat heeft waarschijnlijk maandag plaats.  Volgens woordvoerder Van der Neut van de brandweer heeft de alarmering naar behoren gewerkt. ,,De getroffen bewoners en de buren zijn wakker geworden van het rookalarm.” De evacuatie van alle bewoners van het complex heeft volgens de woordvoerder uit veiligheidsoverwegingen plaatsgehad. ,,De mensen liepen geen direct brandgevaar. Maar er was sprake van een enorme rookontwikkeling die in het pand bleef hangen. De brandweer heeft ook diverse ruiten ingeslagen om de rook te kunnen verdrijven waardoor er veel glas lag. Gezien de leeftijd van deze groep mensen is ervoor gekozen iedereen te evacueren.”

Quote

De mensen liepen geen direct brandge­vaar. Maar er was sprake van een enorme rookontwik­ke­ling die in het pand bleef hangen.

Brandweer woordvoerder Van der Neut
Volledig scherm
Het raam van het appartement waar de brand is ontstaan. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers