Man (88) overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in Didam

update / videoDIDAM - Bij een grote brand in appartementencomplex De Ent aan de Schoolstraat in Didam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 88-jarige man overleden. Volgens directe buren is de bewoner vermoedelijk bij het puzzelen met een brandende sigaret in slaap gevallen waarbij brand is ontstaan. Zijn vrouw werd door een buurman in veiligheid gebracht.

Een dertigtal bewoners,  de meesten senioren, werd geëvacueerd vanwege de brand. Die brak rond 02.00 uur uit en was ruim een uur later onder controle. De mensen werden in eerste instantie opgevangen bij bakkerij Braam in Didam pal tegenover het complex. Later werden zij ondergebracht bij café Jan&Jan.

Burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland heeft de geëvacueerde bewoners daar kort toegesproken in een zaal. Hij vertelt dat zij ‘ontdaan en verdrietig’ zijn. ,,Maar ze zijn ook veerkrachtig.’’

Rook- en braakschade

De verwachting is dat een aantal bewoners in de loop van zaterdag terug kan keren naar hun woning. Voor sommigen is dat nog niet mogelijk, omdat hun appartement te veel rook- en braakschade heeft opgelopen. De brandweer heeft bij de evacuatie deuren moeten intrappen en ramen moeten inslaan.

Meerdere hulpdiensten kwamen naar de Schoolstraat, waaronder een ambulance en de brandweer met onder meer een hoogwerker. Hoe de brand op de  tweede etage van het appartementencomplex precies kon ontstaan, is kort na het incident nog een vraagteken.

Volledig scherm
De brandweer probeert het vuur via een hoogwerker te blussen in Didam. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers