Een foto van Marianne Peters(met vriend Karel Balduk), waarop de hanger die ze verloren is, te zien is.
Volledig scherm
Een foto van Marianne Peters(met vriend Karel Balduk), waarop de hanger die ze verloren is, te zien is. © DG

Marianne zoekt wanhopig hanger met as van overleden vader

’s-HEERENBERG - Marianne Peters is de wanhoop nabij. De 51-jarige ’s-Heerenbergse is haar ketting met een vlinderhanger verloren. Waarschijnlijk op de Didamse kermis. In de vlinder zit een buisje met de as van haar tien jaar geleden overleden vader.

Een zoekactie op Facebook heeft honderden reacties en sympathiebetuigingen opgeleverd maar nog geen hangertje.

Nauwe band

,,Ik mis mijn vader heel erg. Hij is tien jaar geleden overleden aan longkanker. Ik had een zeer nauwe band met hem. Die hanger met de as van hem is me erg dierbaar, ik draag hem altijd. Iedere dag. Ik probeer echt alles om de vlinder terug te krijgen. Ik ben er constant mee bezig.”

Peters vermoedt dat ze de hanger dinsdag op de Didamse kermis is verloren.  ,,Ik weet zeker dat ik hem thuis nog om had. Ik had 'm onder mijn shirt gedaan. Maar ’s avonds had ik ’m niet meer. Ik schrok enorm, nee toch?’’

,,Misschien is het bij de kermis in de Harmonie bij het dansen of inhaken gebeurd, ik weet het niet. Ik hoop zo dat iemand hem gevonden heeft. Die ketting maakt me niets uit, het gaat om de vlinder. Ik heb de Harmonie gebeld en op hun Facebook een oproep gedaan. En ook op andere Didamse Facebookplekken. Mijn bericht is zo’n 700 keer gedeeld, iedereen leeft mee.’’

Mocht de zoektocht onverhoopt niet tot resultaat leiden dan gaat de ’s-Heerenbergse proberen voor een nieuwe hanger as uit de urn van haar vader te krijgen. De urn staat in de urnenmuur op de begraafplaats in ’s-Heerenberg.

De verloren hanger.
Volledig scherm
De verloren hanger. © Eigen foto

Liemers