Volledig scherm
Beeld van de hoes het singeltje Mientje dat in 1975 werd uitgebracht © Olde Waskupen

‘Mientje moet in de Top 2000'

's-HEERENBERG - Carnavalsvereniging 'd Olde Waskupen in 's-Heerenberg wil het lijflied van de vereniging Mientje van Bernard Engelbarts uit 1975 in de Top 2000 zien te krijgen. De ‘Bohemian Rhapsody’’ van carnaval minnend Achterhoek en Liemers mag in de ‘lijst der lijsten’ niet ontbreken, vinden ze in de grensstad.

Mientje wordt sinds het uitkwam in 1975 bij carnavalsactiviteiten in de regio steevast (mee-)gezongen. De carnavalsclub speelt met de ludieke actie in op de oproep op de site van de NOS om dit jaar meer vrouwen in de top 2000 te krijgen. ,,Daar dragen we met Mientje mooi aan bij", zegt Antoine Booms van de Olde Waskupen. Via de website van de vereniging en Facebook worden stemmers geïnstrueerd hoe ze Mientje in de top 2000 kunnen krijgen. ,,En als we in de lijst komen vertellen we op Radio2 met plezier wie Mientje is en wat ze al die jaren al voor ons betekent.”

Een half uur na de start van de actie waren er vijftig reacties binnen. ,,Dat is veel voor ons doen", zegt Booms. ,,We hebben 1600 volgers op Facebook. Als die ons bericht delen, moeten we een eind kunnen komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers