Milan (11) uit ’s-Heerenberg zit in de finale van een wedstrijd van het Jeugdjournaal

video's-HEERENBERG/ HILVERSUM - Milan Heuveling (11) uit 's-Heerenberg is een van de tien finalisten van een door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid uitgeschreven wedstrijd. Milan was een van de bijna vierhonderd kinderen die een ‘journalistieke’ video instuurde. Met succes. 

Milan Heuveling uit 's-Heerenberg.
Volledig scherm
Milan Heuveling uit 's-Heerenberg. © NOS

Op straat in zijn woonplaats vroeg Milan of mensen zich zorgen maken om het coronavirus. De redactie van het Jeugdjournaal had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs.

De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Aangepaste finale
Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding.

De kinderen voeren een drietal opdrachten uit die worden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Liemers