De sloop en renovatie in de Bloemenbuurt is in volle gang.
Volledig scherm
De sloop en renovatie in de Bloemenbuurt is in volle gang. © theo kock persfotografie

Miljoenenklus in Bloemenbuurt gaat naar lokale aannemer

DIDAM - De herinrichting van de openbare ruimte van de Didamse Bloemenbuurt gaat naar een lokale aannemer. De gemeente Montferland verwacht dat de klus, waar twee miljoen euro mee gemoeid is, op meerdere momenten geklaard gaat worden. Een lokale aannemer die snel kan schakelen, is daarom gewenst.

4 reacties

 • joepiajee

  6 maanden geleden
  Misschien is het wat als de gemeente Montferland de bewoners van de Bloemenbuurt info verstrekt?
 • Greet

  6 maanden geleden
  Ernstig.
 • JohanNes

  6 maanden geleden
  "Normaal gesproken moet bij een klus van anderhalf miljoen euro een zogenoemde nationale aanbesteding plaatsvinden". Wat is hier dan niet normaal en wat is voor de gemeente Montferland regionaal? Aangrenzende gemeenten? Gelderse gemeenten? Liemerse gemeenten? Achterhoekse gemeenten? Het oosten van het land? Kunnen niet-lokale en niet-regionale aannemers niet snel schakelen? Ik zie een rechtszaakje aankomen... of is er in de begroting voor het project al rekening mee gehouden met een juridische procedure en betaald de inwoner via de OZB deze vooraf ingecalculeerde onrechtmatigheid? 
 • Criticaster

  6 maanden geleden
  Gemeente Mompelland wil dit enkel en alleen met lokale en regionale aannemers gaan doen zodat zij onder de tafel afspraken kunnen maken zoals dat met alles gebeurd hier in de gemeente en ze geen bemoeienis wensen van externen.wielrendebacle is daar een mooi voorbeeld van, alsmede de budgettekorten die erg actueel zijn, word allemaal "intern" verhaald bij de burgers van Montferland en niemand hoeft ter verantwoording geroepen te worden want elke inwoner helpt ze weer uit de penarie met de zuurverdiende centjes van het volk
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Liemers