Hotel Het Wapen van Zeddam staat geruime tijd leeg. De gemeente Montferland wil vooralsnog niet dat er arbeidsmigranten worden gehuisvest.
Volledig scherm
Hotel Het Wapen van Zeddam staat geruime tijd leeg. De gemeente Montferland wil vooralsnog niet dat er arbeidsmigranten worden gehuisvest. © Google Streeview

Montferland ‘bevriest’ nieuwe huisvesting van arbeidsmigranten

DIDAM – Montferland neemt voorlopig geen nieuwe aanvragen voor huisvesting van arbeidsmigranten in behandeling. De gemeente wil eerst duidelijke regels en afspraken met de gemeenteraad vastgelegd hebben voordat er nieuwe groepen in woningen of hotels worden toegestaan.

7 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Wat te denken van alle stellen die uit elkaar gaan en een woning nodig hebben... zijn er tegenwoordig ook veel!!!! Gaat ook ten koste van starters.
 • theo

  3 jaar geleden
  En Piet paaltjes waar blijft je reactie we gaan zo naar de gemeente voor werken zonder loon montferland.vereniging.fnv.nl
 • Mojo

  3 jaar geleden
  Het zijn niet de arbeidsmigranten die ervoor zorgen dat starters en andere groepen lijden. Het  gevoerde neoliberale beleid is daaraan debet, niemand anders. 
 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  uw redenering klopt....Die van Anoniem ook ...en nu?
 • Greet

  3 jaar geleden
  Dat is wel zo gemakkelijk. Een zondebok zoeken voor allerlei problemen die er op de woningmarkt zijn en die vinden in -ditmaal- de arbeidsmigranten. Het leidt de aandacht mooi af van decennialang woonbeleid waarbij als sinds eind jaren '80 het verminderen van het aandeel corporatiewoningen kerndoel van beleid is. Een voornbeeld: als de corporatievoorraad tussen 2007 en 2017 was meegegroeid met de totale woningvoorraad i.p.v. gekrompen, dan waren er nu grofweg 270.000 meer sociale huurwoningen geweest! Ik zwijg nog maar over de verhuurdersheffing en de catastrofale gevolgen daarvan.

Liemers