Volledig scherm
PREMIUM
Het Lieve Vrouweplein in Didam. © Jan van den Brink

Montferland blijft bij standpunt: parkeerplaats in Didam wordt evenementenplein

DIDAM - Ondanks tegenstribbelende ondernemers blijft de gemeente Montferland bij haar besluit om het parkeerterrein op het Lieve Vrouweplein in Didam te verwijderen. In plaats van een plek vol met auto's wil de gemeente een bruisend evenementenplein. Daardoor moeten winkelende mensen straks wel iets verder lopen.

De auto domineert te veel het straatbeeld in hartje Didam, vindt de gemeente. Mede daarom moet de parkeerplaats op het Lieve Vrouweplein plaatsmaken voor een centraal verblijfsplein, waar bijvoorbeeld de kermis en schuttersfeesten kunnen worden gehouden. Ook komt er meer ruimte voor de horeca.

Dit is vastgelegd in het centrumplan van Didam, dat voorziet in het aantrekkelijk en verkeersluw maken van het centrum. Als de parkeerplaats aan het Lieve Vrouweplein verdwijnt, wordt de dichtstbijzijnde parkeerplaats die vóór de Mariakerk. ,,Er zijn daar plekken genoeg", stelt een gemeentewoordvoerder. ,,De mensen moeten alleen 100 meter verder lopen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer
    PREMIUM

    Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer

    ZEVENAAR - Onrust op de werkvloer van zorgorganisatie Liemerije. Directeur-bestuurder Paola Peters wordt door een deel van de medewerkers als intimiderend ervaren en ligt al meer dan een jaar in de clinch met de ondernemingsraad (OR). Dat blijkt uit een intern onderzoek en brieven van de OR die in handen zijn gekomen van De Gelderlander. Zowel de OR als de cliëntenraad van Liemerije maken zich zorgen. Als er niet snel iets verandert, vreest laatstgenoemde dat ook cliënten de onrust gaan voelen.

Liemers