Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Montferland doet niet mee aan Achterhoeks actieplan kwetsbare jongeren

DIDAM - Montferland doet niet mee aan het regionale actieplan voor Achterhoekse jongeren. De grensgemeente denkt dat de eigen afdeling sociale zaken kwetsbare jongeren voldoende begeleiding biedt om een baan, school of andere zinvolle dagbesteding te vinden.

De Achterhoekse gemeenten en sociale diensten hebben samen met  Werkgeversservicepunt Achterhoek, het UWV en diverse onderwijsinstellingen, het actieplan voor kwetsbare jongeren 2018-2020 opgesteld. Doel is door een gezamenlijke aanpak in de Achterhoek de jongeren aan werk of een zinvolle dagbesteding te helpen en om schooluitval te voorkomen.

Montferland verwacht weinig resultaat van de regionale samenwerking en stelt dat de gevraagde investering van bijna 20 mille niet rendabel is. De grensgemeente maakte eind oktober bekend ook uit het samenwerkingsverband Werkgeversservicepunt Achterhoek  te stappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers