Volledig scherm
PREMIUM
De kerktoren in Azewijn. © Jan Ruland van den Brink

Montferland gaat dorpen helpen met kerken

DIDAM - Montferland gaat de dorpen die met de overname van de kerken bezig zijn helpen. Een regiegroep van de gemeente ondersteunt de dorpsraden bij de zoektocht naar subsidies die bijdragen het religieuze erfgoed in stand te houden.

De regiegroep is in het leven geroepen om de dorpsraden te helpen een dorpsvisie voor de leefbaarheid van het dorp samen te stellen. 

250.000 euro

Aan kleinere initiatieven in de dorpen ten behoeve van de leefbaarheid zijn al bedragen tot 25.000 euro beschikbaar gesteld. Voor de langere termijn kan ieder dorp rekenen op een bijdrage  van de gemeente van 250.000 euro als de dorpsvisie soelaas biedt voor de toekomst van het dorp. Een doortimmerd plan om welzijnsactiviteiten te behouden in een goede (bestaande-) accommodatie kan daarbij worden gehonoreerd. Omdat in vier dorpen nu de mogelijke overname van de kerk deel uitmaakt van de dorpsvisie, steekt de regiegroep de helpende hand toe om geld te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers