Volledig scherm
De regenboogvlag. © ROBIN UTRECHT

Montferland hangt toch de regenboogvlag uit na druk vanuit gemeenteraad

DIDAM - Freddy van Dijken, fractievoorzitter van D66 in Montferland, heeft een regenboogvlag aan burgemeester Peter de Baat geschonken met  de bedoeling deze te hijsen voor het gemeentehuis als reactie op de Nashvilleverklaring. De Baat heeft de vlag in ontvangst genomen.

In eerste instantie was hij niet bereid deze te hijsen, omdat hij niet wilde reageren op een incident. De grensgemeente ziet zich als ‘een inclusieve samenleving waar gewoon iedereen gelijk is. ,,Er was daarom afgesproken om nu niet de vlag te hijsen’’, zegt woordvoerder Jan Wiggers. 

Meerderheid

Maar de meerderheid van de gemeenteraad is voor hijsen van de vlag. De PvdA, VVD en het CDA steunen het initiatief van D66. ,,Ik vind dat je nu juist moet laten zien als gemeente dat je staat voor iedereen. Er is een oproep om deze vrijdag landelijke te gaan vlaggen. Daarmee geef je een statement af. Ik ben daarom blij dat regenboogvlag toch uit komt te hangen in Montferland.” 

De gemeente overweegt om in de roze week in oktober ook mee te doen met het hijsen van de regenboogvlag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers