Volledig scherm
Het plein naast de Mariakerk in Didam. Foto Jan van den Brink. © JV

Montferland houdt vast aan masterplan Didam, burgerinitiatief niet gehonoreerd

DIDAM -  De gemeenteraad van Montferland wil verder met het huidige masterplan voor Didam. Aanpassingen op deelgebieden van het plan blijven mogelijk en de bevolking en belanghebbenden worden er op alle mogelijk manieren bij betrokken. Het voorstel van burgerinitiatief  stichting Burgers Eerst om het plan volledig te schrappen en van voor af aan te beginnen, wordt niet gehonoreerd.

Alleen de driekoppige fractie van Lijst Groot Montferland steunt het burgerinitiatief dat het plan van tafel wil. Met name de keuze voor de locatie van twee supermarkten in het plan en de inrichting van het evenemententerrein bij de Mariakerk wordt van de hand gewezen. Daarnaast vindt Burgers Eerst dat de communicatie rond de plannen en het betrekken van alle belanghebbenden en met name aanwonenden van meet af aan ver onder de maat is geweest. 

Pop-up winkel

 Wethouder Oscar van Leeuwen wil de roep om betere communicatie zo snel mogelijk honoreren. Hij omarmt het idee om een pop-up winkel masterplan ter plekke in te richten waar alle informatie over de plannen voor iedereen ter beschikking zal zijn en waar mensen ook een toelichting kunnen krijgen. Daarnaast komt er een website over het masterplan in Didam.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers