Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Montferland maakt pas op plaats met windturbines

DIDAM – De informatieavonden over het energieneutraal maken van de gemeente Montferland hebben niet de gewenste duidelijkheid opgeleverd. Weliswaar zijn Azewijn en de Didamse buurschap Greffelkamp er als plekken uitgerold die het meest voor de hand liggen om windturbines te plaatsen. Onduidelijk is gebleven onder welke voorwaarden die molens er mogen komen.

5 reacties

 • Vrouwke

  4 jaar geleden
  Hahahaha Legt Montferland de plannen in de kast, gaan er aan de andere kant van de A12 een paar boeren beginnen met windmolens, naast een gebied wat door Montferland juist NIET is aangewezen. Maar ja dat is Zevenaar hè! Maar overlast houdt niet op bij de snelweg.
 • Henk53

  4 jaar geleden
  Stop het plaatsen van die subsidie turbines. Een beperkte groep projectontwikkelaars steekt veel winst (subsidie) in de zak. De bijdrage aan het milieu is 0,00000000000000.  Geeft het geld liever aan de bewoners voor isolatie. 
 • Sjakie

  4 jaar geleden
  Zet ze op en nabij de Hulzenberg, naast de uitkijktoren. Een mooie plek en je vangt er veel wind. En maak van 1 van de 200 meter hoge windmolens een uitkijktoren. :-)
 • GeenWindmolensHierNl

  4 jaar geleden
  Om te beginnen twee zuivere kriteria opstellen: Een duidelijke  definitie van draagvlak en hetzelfde voor het begrip omwonenden. Draagvlak: Om tot plaatsing te kunnen komen moet bijvoorbeeld minimaal 50% van de omwonenden vóór plaatsing zijn. Neutrale stemmen laten we voor 50% voor en 50% tegen meetellen. Omwonenden zijn alleen degenen die binnen de overlastcirkel van molens wonen. Dus bijvoorbeeld een cirkel van 1.500 meter om de molenlocatie. Zo heeft iedereen inspraak, telt de stem van de meerderheid en is het politiek niet manipuleerbaar. 
 • Fietser

  4 jaar geleden
  De juiste vragen waar mensen mee zitten maar verkeerde klassiek volgorde van het College. Eerst draagvlak met bewoners creëren en daarna het principebesluit aan de Raad voorleggen.