Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van het NK Wielrennen 2017 in Montferland bij de passage van de Zeddamse molen. © Theo Kock

Montferland na ‘financieel debacle’ niet langer kandidaat voor NK wielrennen

DIDAM - Montferland is geen kandidaat meer om het Nederlands kampioenschap wielrennen in 2019 en 2020 te organiseren. Het financiële debacle van het NK in 2017 in Montferland, dat een tekort van 4 ton opleverde, ligt hieraan ten grondslag.

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) had Montferland gevraagd zich kandidaat te stellen voor de jaren 2019 en 2020. In een brief aan de raad laten burgemeester en wethouders weten niet in te gaan op de uitnodiging en heeft de wielerbond daarvan op de hoogte gebracht. ‘Dat hebben wij niet lichtzinnig gedaan; het NK wielrennen heeft Montferland veel gebracht en wij geloven in de kansen die dergelijke evenementen voor onze gemeente hebben.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers