Volledig scherm
De oude Galamaschool in 's-Heerenberg gaat verdwijnen. In de wijk oost zijn er zorgen over wat de gevolgen voor de wijk zijn als er geen school op die plek terugkomt. © Google Streetview

Montferland onderzoekt of de Forestlocatie past voor de nieuwe brede school in ‘s-Heerenberg

‘s-HEERENBERG - De gemeente Montferland gaat verder met de ontwikkeling van een brede basisschool op het kruispunt vlakbij restaurant Forest in ‘s-Heerenberg. De oppositie in de Montferlandse raad uitte zware kritiek op de keus.

Zij wil perse dat de locatie van voormalig winkelcentrum De Bongerd alsnog in beeld komt, maar kreeg de handen daarvoor niet op elkaar.

Maar een echte keuze voor de plek van de nieuwe school is niet gemaakt. Er komt op initiatief van Lokaal Belang Montferland eerst een onderzoek naar de haalbaarheid van de locatie.

En daarbij zullen alle betrokkenen, waaronder de bezwaarmakende buurtbewoners en de eigenaar van Forest, gehoord worden.

Te koop

Die toezegging deed wethouder Ruth Mijnen nadat er vanuit diverse fracties kritiek klonk op het feit dat  de omwonenden niet eerder bij het proces zijn betrokkenen.

De werkgroep uit de buurt maakte woensdagavond nog eens duidelijk bepaald niet op een school voor 760 leerlingen op die plek te zitten wachten. Forest-eigenaar Coldewijn bood ter plekke zijn gebouw te koop aan om plaats te maken voor de brede school. 

Henk Groote van Lijst Groot Montferland is woedend dat de plek van de Bongerd niet wordt onderzocht. ,,Je moet een keus kunnen maken op basis van een vergelijk. Een onderzoek naar een plek is daarvoor niet voldoende.” 

Wijk Oost

Volgens hem zijn alle betrokken eigenaren van de gebouwen bereid om mee te werken om gronden te verkopen voor de bouw van de school terwijl het college informatie heeft dat er een andere ontwikkeling gaande is.

Groote wil De Bongerd in beeld omdat hij vreest dat grootste wijk van ‘s-Heerenberg afglijdt als de huidige Galamaschool daar verdwijnt er er niets voor terugkomt. Het college deed de toezegging ook de ontwikkeling van de wijk in ogenschouw te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers