Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen, zoals die van buitenschoolse opvang Kikkersprong in Beek, blijven gewenst in Montferland. © Jan Ruland van den Brink

Montferland ook in toekomst groeigemeente: Duiven vergrijst

ZEVENAAR - Buitenlandse migranten zorgen er mede voor dat de bevolking van Montferland tussen nu en 2035 met 5,4 procent groeit. Opvallend is de voorspelde daling van het aantal inwoners in Duiven: -6,6 procent.

De prognoses zijn van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In januari werd al duidelijk aan de hand van de jongste bevolkingscijfers dat Montferland qua demografische ontwikkelingen een witte raaf is in de Achterhoek en Liemers. In 2018 werd er een stijging genoteerd van 457 inwoners in de gemeente tussen de twee regio’s. De gemeente kon toen zelf geen duidelijke verklaring geven voor de groei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers