Volledig scherm
Foto ter illustratie. © JV

Montferland wil fraaiere rotondes

DIDAM - De 31 rotondes in Montferland moeten een fraaiere aanblik krijgen. De middeneilanden van de rotondes zijn sinds 2014 geadopteerd door diverse bedrijven, verenigingen en dorpen. De kwaliteit van inrichting en het onderhoud is volgens de gemeente te vaak onder de maat. Onderhoud en beheer in handen van één bedrijf moet daar verandering in brengen.

Montferland heeft een zogeheten tender uitgeschreven (een manier om per inschrijving een opdracht binnen te halen) om een goede, liefst lokale partij binnen te halen die het onderhoud voor alle rotondes regelt.  De onderneming die tender wint krijgt de rotondes voor de komende vijf jaar gratis in beheer en kan ze onderverhuren aan partijen die er  reclame-uitingen willen plaatsen. De inschrijvingen worden beoordeeld op de kwaliteit van inrichting  en het niveau van onderhoud, originaliteit van de ontwerpen en flexibiliteit.   

Visitekaartjes

Quote

Ik irriteer me kapot aan hoe sommige rotondes erbij liggen in onze gemeente

Oscar van Leeuwen, wethouder

Wethouder Oscar van Leeuwen wil hoe dan ook betere visite-kaartjes in het landschap van zijn gemeente. Hoewel er afspraken zijn gemaakt over inrichting en mate van onderhoud is de beeldkwaliteit in veel gevallen  niet best. ,,Ik irriteer me kapot aan hoe sommige rotondes erbij liggen in onze gemeente. Als je nu afslaat vanaf de A18 richting Braamt naar Palestra waar de meeste toeristen in onze gemeente verblijven, dan stuit je op een onooglijke rotonde. Een grasvlakte. Ziet er niet uit. Een eerste kennismaking met onze gemeente voor heel veel toeristen die niet goed is. Daar moeten we echt wat aan doen. Het moet mooi worden ingericht met fraaie beplanting en dergelijke. Als je de ander kant oprijdt richting Doetinchem kom je bij de tweede rotonde die hovenier Nico Wissing heeft aangelegd. Dan zie je hoe het ook kan. Hartstikke strak, mooie planten, heggen, steen.”

De beheerders van de rotondes die er nu prima bij liggen, moeten in de plannen van Montferland de kans hebben om het onderhoud te behouden. Als voorbeeld wordt de rotonde bij Loil, die door het dorp is geadopteerde, genoemd. De huidige onderhoudscontracten worden niet verlengd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers