Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Monument in 's-Heerenberg weer in volle glorie

'S-HEERENBERG - De steigers rondom 't Neije Raethuys in 's-Heerenberg waren een vast onderdeel van het straatbeeld geworden, maar daar komt na vrijdag een eind aan. De restauratie van het rijksmonument zit er grotendeels op en de steigers verdwijnen.

Donderdag werd met het plaatsen van het pinakel gevierd dat het hoogste punt van de renovatie was bereikt. Het dak en het karakteristieke torentje zijn voorzien van nieuwe leien. En dat kost wat: rond de 950.000 euro, waarvan de provincie Gelderland meer dan de helft heeft bijgedragen. Maar dan kan dit monumentale gedeelte van het oude gemeentehuis er vermoedelijk ook weer een eeuw tegenaan.

Trekpleister

Begin oktober wordt het pand opgeleverd. De Heemkundekring Berg, die het gebouw gaat huren van de gemeente, zal er begin november terechtkunnen. Straks kun je ook weer trouwen in 't Neije Raethuys en is 's-Heerenberg in het stadshart een trekpleister rijker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers