De noordelijke uitbreiding (blauw) van DocksNLD in beeld, volgens de wens van de provincie Gelderland. De oostelijke optie is op deze kaart niet te zien, het aantal vermelde hectares van de uitbreiding wordt mogelijk minder.
Volledig scherm
PREMIUM
De noordelijke uitbreiding (blauw) van DocksNLD in beeld, volgens de wens van de provincie Gelderland. De oostelijke optie is op deze kaart niet te zien, het aantal vermelde hectares van de uitbreiding wordt mogelijk minder. © Marcel Kuster, Foto Jan van den Brink

Nederlaag voor Montferland: uitbreiding van DocksNLD2 tóch aan noordkant, beslist provincie

’s-HEERENBERG - De uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD bij ’s-Heerenberg kan niet komen aan de oostelijke zijde van het huidige bedrijvenpark, waar onder meer transporteur Mainfreight zit. De provincie Gelderland houdt vast aan het plan van uitbreiding aan de noordzijde.

8 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  Ik mag trouwens hopen dat de gemeente Montferland inmiddels genoeg ambtenaren heeft die met schop en kruiwagen het toekomstige stuk bedrijventerrein bouwrijp willen maken, want met de stikstof uitspraak van de raad van state van vandaag gaat er voorlopig niets meer conventioneel gemotoriseerd.
 • Frans Appel

  3 maanden geleden
  Onder druk van. Wat heb je dan nog voor invloed, als je toch overruled word ?
 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  Logische keuze!
 • Ankie Bronckhorst

  3 maanden geleden
  Het kent hoofdzakelijk verliezers. Een enkeling die er flink van profiteert en werkgelegeheid is een slecht argument. We moeten daarvoor de mensen elders uit Europa naar hier halen en huisvesting is al een probleem. Jammer van de open, groene ruimte. Bergh wordt er niet knapper op.
 • Vuuren

  3 maanden geleden
  is er soms toevallig een raadslid of een wethouder die daar belang bij heeft