Wim Sinderdinck (links) en Bart Jan Krouwel Krouwel-werken aan een Herenboer voor Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Sinderdinck (links) en Bart Jan Krouwel Krouwel-werken aan een Herenboer voor Didam. © theo kock persfotografie

Neem de boer in dienst en eet op bestelling bij Didamse coöperatie

DIDAM - Geen gesleep met producten. Eten wat het land en de beesten schaft. Bart Jan Krouwel en Wim Sinderdinck willen een variant op het fenomeen de Herenboer: een landbouwcoöperatie die de boer in loondienst laat boeren en de klant gezond en met smaak laat eten.

Bart Jan Krouwel (72), mede-oprichter en eerste directeur van de Triodosbank en nu gepensioneerd hobbyboer in Didam, raakte direct enthousiast over het idee van Wim Sinderdinck (65), in het dagelijks leven wethouder van Montferland. Aangestoken door de acute problematiek onder boeren, vroeg Sinderdinck zich af waarom in het oosten het alternatieve boeren naar het voorbeeld van de Herenboer er nog niet is.

Quote

,Als ik nu naar boeren kijk, die zich aangeval­len voelen, veel mopperen en met de handen in het haar zitten, dan zijn creatieve varianten op de landbouw- en voedselcoöperatie een mooie oplossing voor veel problemen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers