Jos Bolder vertelde bij restaurant Ruimzicht in Zeddam hoe hij als een succesvol architect belandde bij de voedselbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Bolder vertelde bij restaurant Ruimzicht in Zeddam hoe hij als een succesvol architect belandde bij de voedselbank. © Jan Ruland van den Brink

Neergang architect Jos Bolder is sprekend bewijs dat armoede iedereen kan overkomen: ‘Zonder baan tel je niet mee’

ZEDDAM - Armoede. Niemand kiest ervoor, maar het kan wel iedereen overkomen. Dat bleek zaterdag in Zeddam uit het trieste relaas van Jos Bolder uit Braamt. 

4 reacties

 • A Bulten

  2 weken geleden
  Voor veel mensen is bij het ontvangen van hun 1e AOW ook het begin van een nieuwe periode : armoe. Wij zijn afhankelijk van de welwillendheid van het kabinet. Probeer als zeventiger eens in te spelen op de veranderingen in de maatschappij met behulp van een bank met de wetenschap dat dit kabinet faliekant tegen is tegen een verhoging van de AOW. Isoleren, een warmtepomp, koken op een nieuw inductie kookplaat, aanschaf zonnepanelen, aanschaf zonneboiler of HR++ isolatieglas.Gaat niet lukken.
 • Patrick Clusters

  2 weken geleden
  De komst van de euro was het startpunt van de ondergang. De euro kan alleen slagen als heel europa op hetzelfde welvaartsniveau zit. En U raadt het al, dat is niet het welvaartsniveau dat wij kennen.
 • k Van de meer

  2 weken geleden
  Energie transitie met oneindige kosten. Boeren pesten waardoor voedsel duurder wordt. Verbod op goedkope energie. De ECB die eindeloos geld bijprint om corona/greendeals/begrotingstekorten te financieren. Het klopt allemaal niet meer. We leven in tijd van schaarste en crisis, die centraal georganiseerd wordt.
 • Mies Bauwvrauw

  2 weken geleden
  Het rampzalige resultaat van een liberale samenleving wordt steeds meer pijnlijk duidelijk. En toch blijft iedereen stug daarop stemmen. Juist de mensen die Links zo nodig hebben, klagen over linkse partijen en stemmen VVD. En lijken niet te begrijpen dat ze zelf dus deels ook de veroorzaker zijn van deze armoedeval. Ik ben het niet met alles van links eens, maar voor een sociaal land waar voor iedereen gezorgd wordt heb je dat wel nodig.

Liemers