Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein bij de midgetgolfbaan in Elten is nu al een populaire camperplek. Het terrein wordt geschikt gemaakt voor 20 campers inclusief sanitaire accommodatie. © Jan Ruland van den Brink

Nieuw toeristisch centrum op de Eltenberg in Hoch-Elten

ELTEN - Het Duitse grensplaatsje Elten krijgt een nieuw toeristisch centrum op het hoogste punt van het dorp: Hoch-Elten. Het moet het bruisende hart worden van alle toeristische activiteiten op en rond de Eltenberg en het aangrenzende Bergherbos aan Nederlandse zijde. 

Het toeristisch informatiecentrum dat ruim 2 ton gaat kosten, maakt deel uit van de grensoverschrijdende aanpak van het gebied Natuurpark Eltenberg-Bergherbos. Daarin trekt de gemeente Emmerik op met de gemeente Montferland, Huis Bergh en Natuurmonumenten. Bedoeling van het project is om het bosgebied tussen Elten, 's-Heerenberg, Beek en Zeddam veel aantrekkelijker en toegankelijker voor toeristen te maken.  Het samenwerkingsverband Euregio heeft flink de buidel getrokken voor de toeristische- en economische impuls voor het gebied.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers