Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette van de Kelse Hofstede. Rechtsboven de huidige Poort van Didam © JCR Architecten

Nieuwe Kelse Hofstede: maatwerk voor Didamse ouderen

DIDAM – Didam krijgt een nieuw woon/zorgcentrum voor ouderen: de Kelse Hofstede. Een complex van 60 appartementen in vier bouwlagen en zes vrijstaande patiowoningen in een parkachtige omgeving.

Het appartementencomplex wordt met een glazen corridor gekoppeld aan de ernaast liggende Poort van Diem, een soortgelijk kleinschalig woon/zorgcomplex voor ouderen met 36 appartementen. Met de bouw, die in 2021 klaar moet zijn, is een investering van tussen de 8 en 9 miljoen euro gemoeid. Volgens de initiatiefnemers is er op voorhand al een grote wachtlijst van 65 plussers die in de Kelse Hofstede, genoemd naar een boerderij die er ooit in de buurt heeft gestaan, willen gaan wonen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers