Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette van de Kelse Hofstede. Rechtsboven de huidige Poort van Didam © JCR Architecten

Nieuwe Kelse Hofstede: maatwerk voor Didamse ouderen

DIDAM – Didam krijgt een nieuw woon/zorgcentrum voor ouderen: de Kelse Hofstede. Een complex van 60 appartementen in vier bouwlagen en zes vrijstaande patiowoningen in een parkachtige omgeving.

Het appartementencomplex wordt met een glazen corridor gekoppeld aan de ernaast liggende Poort van Diem, een soortgelijk kleinschalig woon/zorgcomplex voor ouderen met 36 appartementen. Met de bouw, die in 2021 klaar moet zijn, is een investering van tussen de 8 en 9 miljoen euro gemoeid. Volgens de initiatiefnemers is er op voorhand al een grote wachtlijst van 65 plussers die in de Kelse Hofstede, genoemd naar een boerderij die er ooit in de buurt heeft gestaan, willen gaan wonen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ouders herkennen fietsen van overleden zoon op nieuwsfoto: ‘Ik was er altijd mee bezig’
    PREMIUM

    Ouders herkennen fietsen van overleden zoon op nieuwsfoto: ‘Ik was er altijd mee bezig’

    BRAAMT - Een toevallige blik op een foto van fotograaf Theo Kock op de website van De Gelderlander gaf Marie-Louise en Wilfred Gal plotseling een warm gevoel. Een detail, een merkje bij het achterlicht, en de verkleurde bevestigingsstangen van de drager maakte zonneklaar: dat zijn de twee gestolen fietsen van Nieck-Jan. Hun zoon, die in 2015 op 18-jarige leeftijd om het leven kwam bij een ongeval.

Liemers