Volledig scherm
Nikki Prein. © privécollectie

Nikki Prein beleefde avontuurlijke maand tijdens Miss Earth-verkiezing

KILDER - Nikki Prein is weer terug van de Filipijnen in haar woonplaats in Kilder. Ze behaalde de vijfde plaats bij de wedstrijd Miss Earth 2019.

De 21-jarige Nikki Prein uit Kilder kijkt vol trots terug op haar deelname aan Miss Earth op de Filipijnen. In de finale met meer dan tachtig missen van over de hele wereld eindigde ze eind vorige maand als vijfde. De winst ging naar Nellys Pimentel uit Puerto Rico.

Gisteren landde ze op Schiphol. Ze genoot op de eilandenarchipel in Zuidoost-Azië samen met haar vriend van een avontuur dat ruim een maand duurde. ,,Een maand die ik nooit meer ga vergeten", zegt ze. ,,Ik heb ontzettend veel mooie dingen meegemaakt. Het was heel erg bijzonder allemaal."

Miss Beauty Gelderland

Prein won in maart van dit jaar de titel Miss Beauty of Gelderland. In augustus was ze ook de beste tijdens Miss Beauty of the Netherlands. Het optreden op het wereldpodium was opnieuw een hoogtepunt. ,,Je leeft zo erg naar die finale toe en dan mag je er eindelijk staan. Het was heel gaaf."

Op straat zag ze haar eigen foto terug op grote billboards. ,,Het leeft hier heel anders dan in Nederland", vertelt ze. ,,Het is zo mooi om te merken dat als je alleen maar naar iemand zwaait, je al zo intens veel geluk kan geven. Dat enthousiasme en de liefde van de mensen hier, die zullen me het meest bijblijven."

Aandacht voor milieu

Miss Earth-verkiezing is in 2001 in het leven geroepen om aandacht te genereren voor het milieu en de bescherming van de aarde. Prein bezocht daarom veel scholen. ,,Hier krijgen ze van jongs af aan lessen over dit onderwerp. Ik vind dat we er in Nederland iets te makkelijk over denken."

Prein gaat nu weer 'gewoon' aan het werk bij Het Land van Jan Klaassen in Braamt. Toch is het avontuur nog niet voorbij. ,,Ik ga alles weer helemaal opnieuw meemaken, maar dan vanaf de andere kant. Als jury en om de meiden te begeleiden."

Waar haar verdere toekomst ligt, dat laat ze nog open. ,,Misschien modellenwerk, maar iets in de richting van presenteren zou ik ook ontzettend gaaf vinden.''

Volledig scherm
Nellys Pimentel (R) uit Puerto Rico won de Miss Earth 2019-wedstrijd. © EPA

Liemers